Wensdozenactie wordt voortgezet!

de site voor voetbalkleding en meer

Wensdozenactie wordt voortgezet!

30 november 2020 Nieuws 0

Onze wensdozenactie loopt uitstekend en sinds maart 2020 hebben we al meer dan 200 (!) dozen klaargemaakt. In 2022 gaan wij dan ook vrolijk door met de actie.


Iedereen met een beperking (verstandelijk, lichamelijk, autisme en/of ADHD) tot 30 jaar kan worden opgegeven voor een wensdoos, ook als ze al 1 hebben gehad. Mensen die geen doos hebben gehad krijgen wel voorrang. waarbij de clubvoorkeur(en) direct bij de aanvraag doorgegeven worden. Enkele items, waaronder enkele (met name kinder-)maten van SC Cambuur zijn uitverkocht en alles van Excelsior en FC Emmen is al vergeven. (Sommige) clubs en maten kunnen snel weg zijn!

Beschikbare items & clubs

Er zijn items van diverse clubs aanwezig. De wensdozen kunnen gevuld zijn met kledij en/of merchandise (sjaal, bal, fanartikelen etc), waarbij sommige items zelfs zijn gesigneerd! Momenteel zijn er items van de volgende ploegen aanwezig:

België:

K. Beerschot VA

KAA Gent

RSC Anderlecht


Nederland:

SC Cambuur

Helmond Sport

FC Den Bosch

Almere City FC

TOP Oss

PSV

FC Eindhoven

Willem II

Feyenoord

Roda JC

Fortuna Sittard


Bij de aanvraag dient direct de clubvoorkeur doorgegeven te worden. Sommige items kunnen snel weg zijn!

Iemand aanmelden

Opgeven kan nog! Stuur een e-mail naar info@meermogelijkmetvoetbalkleding.nl en vermeld daarbij de clubvoorkeur(en), kledingmaat, naam, adres, woonplaats en informatie over de begunstigde (beperking(en) en/of aandoening(en). Vermeld ook ineens de contactgegevens van de ouders of verzorgers. Wij laten zo snel mogelijk weten of wij de aanvraag kunnen vervullen. Lees wel eerst de criteria onderaan het bericht door voordat je een aanvraag doet. Momenteel staat er geen tour gepland, maar brengen wij de dozen individueel langs of sturen ze op indien de aanvraag afkomstig is van buiten Friesland of vanuit België. Standaard verzending is gratis voor de ontvanger en zijn/haar ouder(s) / aanvrager. Eventuele aanvullende opties op gebied van verzending (denk aan avondlevering, enkel uitreiken aan iemand die de leeftijd van 18 jaar reeds bereikt heeft, aangetekend ed) komen ten laste van de aanvrager. Als U in uw aanvraag of in het verdere mailcontact laat weten dat dit belangrijk is voor U, dan kunnen wij op basis van de door U gewenste aanvullingen de bijkomende kosten doorgeven. Het is verplicht om een e-mailadres van de ouder/verzorger (of begeleider wanneer de doos op een woongroep of dagbesteding geleverd wordt en/of voor een G-voetbalclub bestemd is) te vermelden in de aanvraag. Dit is noodzakelijk omdat PostNL vanaf 01/07 geen briefjes meer achterlaat wanneer er niemand thuis is, maar dit enkel per e-mail laat weten.

Donaties

De items voor de wensdozen komen uit ons oude assortiment of worden aangekocht bij clubs. We krijgen deze items dus spijtig genoeg niet gratis. Vorig jaar heeft een klant enkele items gedoneerd voor onze wensdozen. Ook hebben diverse profvoetballers (onder andere Tarik Tissoudali en Mark Diemers) items gesigneerd, waarvan sommige al allemaal weggegeven zijn). Wij zijn nog altijd opzoek naar items voor wensdozen. Heeft u nog iets liggen wat wij voor de actie kunnen gebruiken? Stuur dan een e-mail naar info@meermogelijkmetvoetbalkleding.nl. Heeft u niks liggen maar wilt u wel bijdragen aan deze actie? Een aankoop via onze webshop helpt ons om een wensdoos te vullen. Wilt u liever doneren? Dat kan uiteraard ook! Ons IBAN-nummer is NL63RABO0340463392 ten name van Meer mogelijk met Voetbalkleding of doneer gelijk via iDeal door te klikken op deze link. Alvast merci voor uw donatie!

Aanvragen wensdoos voor woongroepen of G-team.

Inmiddels hebben wij enkele woongroepen en G-voetbalteams voorzien van een wensdoos. Bent u betrokken bij een woonvorm voor mensen met een beperking (tot 30 jaar) en/of G-team en wilt u een set wensdozen voor deze groepen en/of teams aanvragen? Graag vragen wij uw aandacht voor het volgende:

 1. Per woongroep kunnen maximaal 6 personen een wensdoos ontvangen. Gaat het hier om meerdere woongroepen bij elkaar? Dan kunt U voor maximaal 10 wensdozen over alle groepen samen aanvragen.
 2. Alle wensdozen voor woongroepen uit dezelfde aanvraag worden in 1 doos verstuurd, wij vragen U om ze uit te reiken.
 3. Per G-voetbalclub kunnen maximaal 15 personen een wensdozen ontvangen. Onze voorkeur gaat uit naar dat deze spelers bij elkaar in het team zitten (om jaloerze gezichten te voorkomen), maar dit mogen vanaf nu ook spelers van verschillende teams zijn (zolang er maar maximaal 15 spelers per club zijn).
 4. Vraagt u een wensdoos aan voor cliënten van een zorgboerderij of dagbestedingslocatie? Dan geldt er een maximum van 10 wensdozen per zorgboerderij of dagbestedingslocatie. Deze wensdozen worden, ongeacht het aantal aangevraagde dozen, in 1 doos verzonden. Wij vragen aan u om ze uit te reiken.
 5. Wensdozen voor G-voetbalclubs worden vanaf 5 spelers per club in 1 doos verzonden waarbij we U vragen om de dozen uit te reiken. Bevat uw aanvraag minder dan 5 spelers per club? Dan zullen wij de dozen naar ieders huisadres versturen.
 6. In alle gevallen geldt dat OP=OP. Van sommige clubs hebben we enkel fanartikelen of zijn enkele maten al op. Als een bepaalde maat uitverkocht is zullen wij een andere (bij voorkeur grotere) maat toesturen.
 7. Het is verplicht om een e-mailadres van de ouder/verzorger (of begeleider wanneer de doos op een woongroep of dagbesteding geleverd wordt en/of voor een G-voetbalclub bestemd is) te vermelden in de aanvraag. Dit is noodzakelijk omdat PostNL vanaf 01/07 geen briefjes meer achterlaat wanneer er niemand thuis is, maar dit enkel per e-mail laat weten.

Criteria aanvragen wensdoos

Wat leuk dat U een wensdoos wilt aanvragen voor iemand. Onderstaande criteria beslissen of iemand wel of niet in aanmerking komt. Meer mogelijk met Voetbalkleding beslist of de aanvraag gehonoreerd wordt en kan eventueel in zeldzame gevallen uitzonderingen maken.

 1. De begunstigde is niet ouder dan 30 jaar en 364 dagen (365 dagen in een schrikkeljaar). Hierop zijn enkele uitzonderingen mogelijk, zie hiervoor onderaan deze pagina.
 2. De begunstigde heeft een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en/of handicap. Autisme valt hier ook onder.
 3. De begunstigde heeft nog geen of maximaal 1 wensdoos ontvangen van ons.
 4. De begunstigde is woonachtig in Nederland of België.
 5. De aanvraag heeft betrekking tot items van de clubs die in het overzicht staan als beschikbaar.

Aanvragen van clubs welke niet beschikbaar zijn kunnen wij niet honoreren. Altijd geldt: OP=OP! Meer mogelijk met Voetbalkleding behoudt zich het recht voor om aanvragen zonder opgaaf van reden te weigeren.

Uitzondering leeftijd

In principe komen enkel mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking / handicap t.e.m. 30 jaar in aanmerking. Autisme en ADHD vallen daar ook onder. Er zijn enkele uitzonderingen mogelijk. Dit zijn:

 1. De aanvraag is bestemd voor 1 of meerdere woongroepen, zorgboerderijen en/of dagbestedingslocaties waarbij er zowel personen boven als onder de leeftijdsgrens zijn opgegeven. Hierbij houden we als regel aan dat maximaal 33,3% van de aangevraagde wensdozen per aanvraag voor de woongroep(en), zorgboerderij(en) en/of dagbestedingslocatie(s) bestemd is voor mensen die buiten de leeftijdscategorie vallen. Indien dit niet op een heel getal uitkomt ronden wij naar boven af (voorbeeld: bij 5 aangevraagde dozen wordt het maximum dozen boven de leeftijdsgrens 2, bij 10 is dit 4).
 2. Voor G-voetbalclubs gelden dezelfde verhoudingen en maximum aantallen buiten de leeftijdscategorie als voor woongroepen. Het enige verschil is dat G-voetbalclubs maximaal 15 dozen per club kunnen aanvragen.
 3. Uitzonderingen bij individuele gevallen worden enkel gemaakt indien dit een zeer uitzonderlijke oproep op bijvoorbeeld Facebook of in de krant bevat. Nu is voor iedereen zijn of haar motivatie enorm uitzonderlijk en bijzonder (en dat snappen wij), maar het is onmogelijk om ook andere personen met een beperking buiten de leeftijdscategorie te voorzien van een wensdoos, tenzij ze binnen bovenstaande uitzonderingen vallen.

Een wens(doos) is voor begunstigden gratis. Het enige wat wij vragen is een foto van de uitreiking en goede communicatie. Dit houdt in dat, indien wij hebben toegezegd dat de aanvraag voor een wens(doos) gehonoreerd wordt (of wij een aanbod hebben gedaan voor een wensdoos of dagje uit) steeds binnen (maximaal) 72 uur een reactie verwachten. Spijtig genoeg komt het te vaak voor dat mensen een aanvraag indienen of aanbod krijgen (vaak nadat ze op de wachtlijst geplaatst zijn) en dan niks meer van zich laten horen. Laat men na 72u niks horen, dan schakelen wij door en wordt het aanbod automatisch ingetrokken.

In alle aanvragen (zowel individueel als voor zorgorganisaties en G-voetbalteams) geldt dat een aanvraag enkel in behandeling kan genomen worden als de naam of namen, adresgegevens, geboortedatum/-data, kledingmaat, beperking(en)/aandoening(en) en een e-mailadres van de ouder/verzorger (of begeleider in geval van een woongroep, dagbesteding en/of G-voetbalclub) vermeld staan in de aanvraag. Anders kunnen wij niet beoordelen of deze voldoet aan de criteria en bij een gehonoreerde aanvraag verzenden. Een volledige aanvraag wordt zo snel mogelijk maar uiterlijk binnen 30 dagen door ons behandeld. Indien wij de aanvraag honoreren, duurt het doorgaans 1 tot 2 weken voordat de doos verzonden wordt. LET OP! Bij drukte kan dit langer duren. Omwille van de drukte verzenden wij maximaal 5 wensdozen per week. Indien deze limiet wordt overschreden, komen de resterende aanvragen op een wachtlijst. Wanneer wij ernstige vermoedens hebben dat aanvragen (meermaals) onjuist zijn, kan het bestuur in zeer uitzonderlijke gevallen beslissen om aanvragen van of voor een persoon of aanvrager niet meer in behandeling te nemen.