Wensdozenactie wordt voortgezet!

de site voor voetbalkleding en meer

Wensdozenactie wordt voortgezet!

30 november 2020 Nieuws 0


Sinds 2020 reiken wij, naast de activiteiten, ook wensdozen met voetbalitems uit aan mensen met een beperking (tot 30 jaar). Iedereen met een beperking (verstandelijk, lichamelijk, autisme en/of ADHD) tot 30 jaar kan worden opgegeven voor een wensdoos, ook als ze al 1 hebben gehad. Mensen die geen doos hebben gehad krijgen wel voorrang. waarbij de clubvoorkeur(en) direct bij de aanvraag doorgegeven worden.

Beschikbare items & clubs

Er zijn items van diverse clubs aanwezig. De wensdozen kunnen gevuld zijn met kledij en/of merchandise (sjaal, bal, fanartikelen etc), waarbij sommige items zelfs zijn gesigneerd! Momenteel zijn er items van de volgende ploegen aanwezig:

België:

K. Beerschot V.A., KAA Gent, OH Leuven, RSC Anderlecht.


Nederland:

SC Cambuur, Helmond Sport, FC Den Bosch, Ajax, Almere City FC, TOP Oss, PSV, FC Eindhoven, Willem II, Roda JC, PEC Zwolle, FC Emmen, Feyenoord, Excelsior, NAC Breda.

De items van Helmond Sport, FC Den Bosch, FC Eindhoven, TOP Oss en Roda JC zijn t.e.m. 31/03/2023 aan te vragen. Nadien worden deze verkocht in onze webshop zodat wij er andere items voor de wensdozen (en uitjes) mee kunnen financieren.


Bij de aanvraag dient direct de clubvoorkeur doorgegeven te worden. Sommige items kunnen snel weg zijn. Vermits de voorraad snel kan evolueren en er van elke club niet altijd evenveel in voorraad is, is deze info niet altijd actueel. Wij proberen wel steeds de beschikbare clubs zo snel mogelijk te actualiseren. De exacte inhoud van een wensdoos kan steeds verschillen en is (voor zover dit mogelijk is) een verrassing voor de aanvragers en begunstigden. Het is dan ook niet mogelijk om voorkeuren aan te geven voor specifieke items of gesigneerde producten, maar enkel voor clubs en kledingmaten.

Iemand aanmelden

Het opgeven van iemand met een beperking (tot 30 jaar) kan steeds, bij voorkeur via e-mail (info@meermogelijkmetvoetbalkleding.nl) of via een PB naar onze Facebookpagina (Meer mogelijk met Voetbalkleding). Vermeld daarbij zeker een e-mailadres en telefoonnummer van de ouders (of verzorgers) en de info over diegene voor wie u de wensdoos aanvraagt (naam, adres, postcode & woonplaats, beperking(en), geboortedatum, clubvoorkeur en kledingmaat), opdat wij zo de aanvraag steeds zo snel mogelijk kunnen behandelen. Zonder deze gegevens kunnen wij de aanvraag niet beoordelen. Geef een adres op waar de wensdoos in ontvangst kan genomen worden of een PostNL-punt waar je de wensdoos kan (laten) afhalen. Bij een mislukte leverpoging op een huisadres laat PostNL een niet-thuisbericht achter (per 01/02/2023). Lees wel eerst de criteria en voorwaarden onderaan deze pagina alvorens de aanvraag te verzenden.

Afhaalmomenten

Af en toe organiseren wij afhaalmomenten voor wensdozen die in het teken staan van clubs waar wij op dat monent in de buurt zijn. Uiteraard kan je voor deze afhaalmomenten ook wensdozen van andere clubs aanvragen, indien in voorraad. Hieronder vind je de eerstvolgende data, welke nog kunnen wijzigen (onder voorbehoud!). Als een afhaalmoment na een gehonoreerde aanvraag alsnog gewijzigd wordt, dan laten we dit zo snel mogelijk weten.

Op dit moment staan er geen afhaalmomenten gepland.

Kan je op deze dag niet of kom je niet uit de betreffende omgeving, dan kan je uiteraard je aanvraag indienen, dan bezorgen wij deze via PostNL. Aanvragen kunnen op verzoek ook zonder bijkomende kost(en) geleverd worden op een PostNL-punt naar keuze. Wens je gebruik te maken van deze dienst? Je krijgt deze vraag nadat je aanvraag gehonoreerd is, maar meldt best vooraf al of je je pakje op een PostNL-punt laat leveren (en welk punt, moest je dit wensen) zodat wij bij het honoreren van de aanvraag deze sneller kunnen verzenden. De gratis levering naar een PostNL-punt geldt enkel voor wensdozen en niet voor bestellingen via de webshop.

*enkel bij voldoende aanvragen.

Donaties

De items voor de wensdozen komen uit ons oude assortiment of worden aangekocht bij clubs. We krijgen deze items dus spijtig genoeg niet gratis. Vorig jaar heeft een klant enkele items gedoneerd voor onze wensdozen. Ook hebben diverse profvoetballers (onder andere Tarik Tissoudali en Mark Diemers) items gesigneerd, waarvan sommige al allemaal weggegeven zijn. Wij zijn nog altijd opzoek naar items voor wensdozen. Heeft u nog iets liggen wat wij voor de actie kunnen gebruiken? Stuur dan een e-mail naar info@meermogelijkmetvoetbalkleding.nl. Heeft u niks liggen maar wilt u wel bijdragen aan deze actie? Een aankoop via onze webshop helpt ons om een wensdoos te vullen. Wilt u liever doneren? Dat kan uiteraard ook! Ons IBAN-nummer is NL63RABO0340463392 ten name van Meer mogelijk met Voetbalkleding. Alvast merci voor uw donatie.

Criteria aanvragen wensdoos

Wat leuk dat U een wensdoos wilt aanvragen voor iemand. Onderstaande criteria beslissen of iemand wel of niet in aanmerking komt. Meer mogelijk met Voetbalkleding beslist of de aanvraag gehonoreerd wordt en kan eventueel in zeldzame gevallen uitzonderingen maken.

  1. De begunstigde is niet ouder dan 30 jaar en 364 dagen (365 dagen in een schrikkeljaar). Hierop zijn enkele uitzonderingen mogelijk, zie hiervoor onderaan deze pagina.
  2. De begunstigde heeft een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en/of handicap. Autisme en ADHD vallen hier ook onder.
  3. De begunstigde heeft nog geen of maximaal 1 wensdoos ontvangen van ons.
  4. De begunstigde is woonachtig in België of Nederland.
  5. De aanvraag heeft betrekking tot items van de clubs die in het overzicht staan als beschikbaar.
  6. Voor individuele aanvragen geldt er een maximum van 3 aanvragen voor maximaal 6 verschillende personen per maand.

Criteria woongroepen, zorgboerderijen, dagbestedingslocaties en G-sportteams.

Bovenstaande voorwaarden zijn voor elke aanvraag van toepassing, ook wanneer ze gedaan worden voor woongroepen, zorgboerderijen, dagbestedingslocaties en G-voetbalteams (hieronder genoemd als zorglocatie). Voor deze organisaties gelden er aangepaste criteria omtrent het aanvragen van een wensdoos.

  1. Per zorglocatie kunnen er maximaal 10 wensdozen aangevraagd worden (bij G-voetbalteams 11). Het aanvragen kan enkel voor de zorglocatie waar de aanvrager bij betrokken is.
  2. Omdat bij veel woongroepen alle leeftijden bij elkaar wonen, mag maximaal 33,3% van de deelnemers waar een wensdoos voor aangevraagd wordt boven de 30 zijn. Wanneer dit aantal niet op een rond getal uitkomt, wordt er naar boven afgerond (bij 5 personen is dit maximaal 2).

Een wens(doos) is voor begunstigden gratis. Het enige wat wij vragen is een foto van de uitreiking en goede communicatie. Dit houdt in dat, indien wij hebben toegezegd dat de aanvraag voor een wens(doos) gehonoreerd wordt (of wij een aanbod hebben gedaan voor een wensdoos of dagje uit) steeds binnen (maximaal) 72 uur een reactie verwachten. Spijtig genoeg komt het te vaak voor dat mensen een aanvraag indienen of aanbod krijgen (vaak nadat ze op de wachtlijst geplaatst zijn) en dan niks meer van zich laten horen. Laat men na 72u niks horen, dan schakelen wij door en wordt het aanbod automatisch ingetrokken.

Volledige aanvragen worden zo snel mogelijk, doch uiterlijk binnen 30 dagen behandeld. Indien wij de aanvraag honoreren, duurt het doorgaans 1 tot 2 weken voordat de wensdoos verzonden wordt. Let wel! Wij verzenden maximaal 5 wensdozen (indien er ook voor een zorglocatie dozen bijzitten tellen alle personen in de aanvraag als 1 persoon) per week. Wanneer deze limiet overschreden wordt, komen de resterende aanvragen op een wachtlijst. Wanneer wij ernstige vermoedens hebben dat aanvragen (meermaals) onjuist zijn, kan het bestuur in zeer uitzonderlijke gevallen beslissen om aanvragen van of voor een persoon of aanvrager niet meer in behandeling te nemen.